קציצות חזה עוף ומנגולד של רותי
קציצות חזה עוף ומנגולד של רותי
רכיבים:
1/2 קילו חזה עוף טחון ונקי מכל הגידים
1 קישוא מגורד בפומפייה
2 גזרים
1 בצל
2 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף (מומלץ לבדוק את רמת החריפות ולעשות בהתאם לטעם האישי)
1 ביצה
מלח, פלפל שחור.
עלים ירוקים של מנגולד קצוצים (עלי סלק)
אופן הכנה:
ליצור קציצות ולהניח בתבנית על גבי נייר אפייה משומן בקצת שמן זית, לזרות מעט מלח גס ולהכניס לתנור "שיסגרו".
בזמן שזה בתנור מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים במעט שמן שום - כתוש או גפרורים, מוסיפים 4 עגבניות מגורדות בפומפייה, כף אריסה ביתית.
מתבלים: מלח, פלפל שחור, כף סילאן 100%, חצי לימון סחוט ומעט גרידת לימון.
מוסיפים זוקיני בקוביות ואת החלק הלבן של המנגולד (שנשאר אחרי שהשתמשנו קודם בחלק הירוק).
מוסיפים כ 2-3 כפיות שמן זית מעל ולבשל מעט.
מוסיפים מעט מים ואת הקציצות שנסגרו קודם בתנור ומבשלים כעת כ 20 דקות.
מומלץ להגיש עם אורז או מג'דרה.
הסבר קצר לסוגי המנגולד באדיבות רותי: יש 3 סוגי מנגולד:
1. מנגולד שגדל על מים, עדין, נקי ולא צריך התעסקות - החלק הלבן פחות בשרני ולכן מתאים למאפים. מגדלים במושב כפר הס וניתן להשיג גם בתל מונד אצל הירקן "פינוקי הטבע"
2. מנגולד שגדל באדמה - עבה ובשרני.
3. גדל בטבע ביער
בזמן שזה בתנור מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים במעט שמן שום - כתוש או גפרורים, מוסיפים 4 עגבניות מגורדות בפומפייה, כף אריסה ביתית.
מתבלים: מלח, פלפל שחור, כף סילאן 100%, חצי לימון סחוט ומעט גרידת לימון.
מוסיפים זוקיני בקוביות ואת החלק הלבן של המנגולד (שנשאר אחרי שהשתמשנו קודם בחלק הירוק).
מוסיפים כ 2-3 כפיות שמן זית מעל ולבשל מעט.
מוסיפים מעט מים ואת הקציצות שנסגרו קודם בתנור ומבשלים כעת כ 20 דקות.
מומלץ להגיש עם אורז או מג'דרה.
הסבר קצר לסוגי המנגולד באדיבות רותי: יש 3 סוגי מנגולד:
1. מנגולד שגדל על מים, עדין, נקי ולא צריך התעסקות - החלק הלבן פחות בשרני ולכן מתאים למאפים. מגדלים במושב כפר הס וניתן להשיג גם בתל מונד אצל הירקן "פינוקי הטבע"
2. מנגולד שגדל באדמה - עבה ובשרני.
3. גדל בטבע ביער
איך נתייחס:
כל סיר הקציצות נתייחס כ 7 מנות חלבון, כל 1/2 כוס אורז או מג'דרה נתייחס כמנת פחמימה.
כל סיר הקציצות נתייחס כ 7 מנות חלבון, כל 1/2 כוס אורז או מג'דרה נתייחס כמנת פחמימה.
